D(i)PE’s weblog

Icoon

blablabla (zo nu en dan)

4 dagen E313 richting Antwerpen

Deze jongen is de voorbije 2 weken 4 dagen naar Antwerpen gebold voor een degelijke opleiding bij SD. Ondertussen acht men mij in staat om op een deftige manier met (e-)blox te kunnen werken, om massawijzigingen op personeelsgegevens door te voeren, loonformules te doen werken, codes bij te maken, rapporten te kunnen trekken, bewerkingen en berekeningen te laten lopen enzovoorts. Loontechnisch gezien heb ik er geen fluit aan gehad, maar je moet de werkwijzes in de vingers krijgen natuurlijk. En daar was ’t om te doen.

Vaststellingen.

(1) Niet alleen onze straat is een bouwput. 08/10 komt nu wel heel erg dichtbij voor de vermeend politiek actieven onder ons (variërend van “politiek bezig” tot “lijstvulsel”). De opmerkelijkste oogst van de dag: Kris Peeters die de ruiten van een BMW 5 station “siert” (jakkes, dat is toch zo lé-lijk), tot een blonde Diepenbeekse VLD-kandidate die me druk telefonerend tegen 140 km/u voorbijraast. Hoe ik weet dat ze blond haar heeft? Awel: haar Ford Fiësta hangt beestig vol. Niet met affiches, maar met zo’n speciale stickers, o.a. op haar achterruit (compleet dichtgekleefd).

(2) Cliché nummer 1 (check). Als je een auto met een vtm-sticker voor je krijgt, dan moet je extra opletten. Soms is ambetant rijgedrag recht evenredig met zo’n hondslelijke, oranje sticker. Onder de frequent gebezigde en erg asociale praktijken bevindt zich bijvoorbeeld het “uitkomen” om een vrachtwagen in te halen tegen 96 km/u, terwijl ik me op het links rijvak bevindt à laten we zeggen 120 km/u en al aardig dicht genaderd ben. Omdat zo’n situaties frequent zijn voorgekomen, heb ik de indruk dat ze “Familie” spelen, onder elkaar. Tssss.

(3) Cliché nummer 2 (check). De camionettes van de bouw razen aan een rotvaart over de snelweg. Ik moet zeggen, van zodra zo’n testosteronbusje in m’n spiegel opduikt: vrije baan. Graag. Alstublieft.

(4) Even voor de insiders (Blox-gebruikers): met Blox kan je veel en SD doet echt wel een goeie poging om een flexibel product in de payroll-markt te zetten, maar de datastructuur deugt niet meer. In de 21ste eeuw nog afkomen met “12,65 euro is in Blox 1265 decimaal 2”. Hoho… Je kan daar ook geen fatsoenlijk rapport op maken, tenzij… je exporteert naar Excel. Moet je mij ‘ns komen vertellen wat het nut van een rapportgenerator dan nog is? Z’n snelheid? Dan is ‘m ook wel snel om dat ene export-bestand aan te maken dat je dagelijks gaat overpompen naar de een of andere netwerkschijf, zeker? Maar, Blox is wel erg snel, overzichtelijk, logisch opgebouwd enzoverder.

(5) Opleidingen bij SD staan garant voor lekker eten. Het was ook nu weer van dattum. Dagelijks een wandeltochtje naar de “Pazzo”, blijkbaar het vaste eethonk van Tuur Van Wallendael; ik ben er in totaal 5 keer geweest, Tuur was er 4 keer, met een wisselend publiek. Vandaag was hij er trouwens met Robert Voorhamme, tijdens iets wat ongetwijfeld moest doorgaan voor Echt Antwaarps Sossenoverleg. Goed om weten: in de Pazzo krijg je een glaasje champagne (juij!), een voorgerecht, een hoofdgerecht, en de keuze tussen een dessert of een koffie. Kiezen voor het dagmenu dus. Minder dan 20 euro. Mooi verzorgd, en lekker. Ik weet al waar ik met m’n madam ga eten, next time in Antwerp.

(6) Parkeermeters in gebieden waar het dagtarief geldt: niet zomaar 2 keer op de gele knop duwen (zoals op de instructies staat), wel op het gele (of ondertussen: witte) knopje blijven duwen tot TARIEF 3 verschijnt. Ganse dag parkeren voor 2,50 euro. Goed zo!

Advertenties

Filed under: hr, life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog Stats

  • 8.392 hits
%d bloggers liken dit: