D(i)PE’s weblog

Icoon

blablabla (zo nu en dan)

het leven zoals het is (in hr)

Die ochtend op kantoor: telefoon. Een van onze arbeiders aan de lijn. D. zag het niet zitten om om 14u te komen werken wegens nog niet geslapen. Wat is er gebeurd? Vannacht (hij lag in z’n bed) hoort hij iets. Een slag? Een schot? Hij wist het niet zeker. Even later geschreeuw -de huisbazin. Hij haast zich naar beneden en vraagt wat er is. De vrouw durft niet naar haar man te gaan, D. moet voorgaan. De man ligt er (gevallen?), er is bloed, hij heeft nog pols en D. gaat naar buiten om te zien of er iets of iemand is. Niet dus. Hij komt terug binnen en het slachtoffer is dood.

Politie, brandweer, ziekenwagen, … Vannacht heeft de-man-aan-mijn-rechteroor nog een verklaring afgelegd bij de politie. De conclusie lijkt ‘natuurlijke dood’ te worden tot er in het ziekenhuis “een gaatje” gevonden wordt op een plek waar dat normaal niet zit. Parket komt erbij. Buurt wordt afgesloten. Plots wordt iedereen verplicht ondervraagd en kordaat krijgt ook iedereen een huiszoeking te verwerken. Niemand mag nog weg, ook de mensen die moeten gaan werken.

Wat doe je in zo’n geval? Onbetaald verlof? Wettelijk verlof? De kerel klonk me niet overstuur maar wel aangedaan (hoe zou je zelf zijn?), en dus heb ik ‘m naar z’n dokter gestuurd.

HBvL vat het hier samen.

Advertenties

Filed under: hr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog Stats

  • 8.392 hits
%d bloggers liken dit: